Veelgestelde vragen (FAQ)

Veelgestelde vragen (FAQ)

Veelgestelde vragen (FAQ) over laminaatvloeren, gordijnen, zonneschermen en jaloezieën

Laminaatvloeren
Q: Wat zijn de voordelen van laminaatvloeren?
A: Laminaatvloeren bieden verschillende voordelen, waaronder duurzaamheid, eenvoudige installatie, onderhoudsgemak, en een breed scala aan ontwerpen die de look van natuurlijk hout of steen nabootsen. Ze zijn ook vaak kostenefficiënter dan traditionele houten vloeren.

Q: Hoe onderhoud ik mijn laminaatvloer?
A: Laminaatvloeren zijn eenvoudig te onderhouden. Regelmatig stofzuigen of vegen helpt om stof en vuil te verwijderen. Voor het dweilen is het aan te raden een speciaal voor laminaat ontwikkelde reiniger te gebruiken en de vloer niet te nat te maken.

Gordijnen
Q: Welk type gordijn is het beste voor privacy?
A: Verduisteringsgordijnen zijn zeer effectief voor privacy en het blokkeren van licht. Als je natuurlijk licht wilt behouden terwijl je privacy behoudt, overweeg dan lichtfilterende gordijnen die zicht van buitenaf beperken maar toch licht doorlaten.

Zonneschermen
Q: Wat is het verschil tussen zonneschermen en jaloezieën?
A: Zonneschermen zijn meestal gemaakt van stof en rollen naar beneden om zonlicht en warmte te blokkeren, terwijl jaloezieën horizontale of verticale lamellen hebben die gekanteld kunnen worden om de lichtinval te regelen. Beide bieden controle over privacy en licht, maar ze hebben een verschillend uiterlijk en werking.

Jaloezieën
Q: Hoe maak ik mijn jaloezieën schoon?
A: Stof jaloezieën regelmatig af met een zachte doek of een speciale stofborstel. Voor grondige reiniging kunnen de meeste jaloezieën voorzichtig worden afgenomen met een vochtige doek en een mild reinigingsmiddel. Vermijd het gebruik van te veel water, vooral bij houten jaloezieën.

Bekijk onze prachtige collectie in de winkel